Omakotitalon putkiremontti kannattaa tehdä ennen talon myyntiä

05.03.2015

Jaa artikkeli:

Talon myyjälle 39 000€ lasku jäätyneestä putkesta!

Savon Sanomat uutisoi 17.2.2015 tapauksesta, jossa omakotitalon myynnin jälkeen havaittiin, että putkisto oli jäätynyt edellisen omistajan aikana ja tästä aiheutui vesivahinko. Oikeus määräsi vanhan omistajan hinnan alennukseen ja vahingon korvaukseen. Korvaussummaksi tuli kokonaisuudessaan 39 000€. Tällä summalla putkiremontti olisi toteutettu jo kahteen kertaan. Linkki juttuun tästä.

Talon myyjä ei välttämättä tiennyt ongelmasta

Useassa tälläisessä tapauksessa on taustalla puhtaasti tietämättömyys. LVI tekniikka, putkiston- ja järjestelmien käyttöikä ovat omakotiasujille vaikeasti saavutettavia asioita ja siksi on ymmärrettävää, että virheitä tapahtuu.

Vakuutus ei korvaa kun talo on myyty

Vakuutus korvaa vesivahingosta yleeensä suurimman osan. Jos talo on vasta ostettu ja havaitaan, että vesivahinko on johtunut aikaisemman omistajan virheestä tai tietämättömyydestä, joutuu korvauksen suorittamaan aikaisempi omistaja. Tälläisessä tapauksessa aikasemman omistajan kotivakuutus ei korvaa vahingosta euroakaan vaan koko korvaussumma on talon myyjän vastuulla.

Oletko myymässä taloa ja putkiston kunto huolestuttaa? Tilaa maksuton kuntokartoitus LVIturva:lta!

Vanhan talon myynti on aina myyjälle jonkinlainen riski. Myyntitilanteessa tulee vastaan oma inhimillisyys ja on aivan normaalia, että omakotitaloasukas ei ole kaikkien lajien asiantuntija. Siksi suosittelemme, että pyydät asiantuntijamme käymään kotonanne ennen talon myyntiä. Me tuomme putkitietouden kotiinne.

Tilaa maksuton kartoitus kotiisi tästä.

Jaa artikkeli:

Aiheet

Mitä omakotiasujan tulisi tietää putkiremontista? Lataa maksuton opas!

Oppaasta selviää, mitä omakotitalon putkiremontti maksaa, miten minimoit talosi vesivahinkoriskin sekä 10 muuta hyödyllistä seikkaa.

Jätä sähköpostisi alle

Lähetämme samalla sinulle kiinnostavan jutun kerran kuussa. 
Voit perua tilauksen helposti koska tahansa.