Tämän takia viemärihuolto kannattaa

23.11.2018

Jaa artikkeli:

Suomessa omakotitalojen viemäreitä huolletaan vähän, vaikka viemärihuollosta on selkeitä hyötyjä. Usein huolto suoritetaan vasta silloin, kun on pakko – toisin sanottuna liian myöhään. Haluamme tässä artikkelissa kertoa miksi ja miten viemäri kannattaa huoltaa.

Huoltaminen pidentää viemärin elinkaarta ja ehkäisee ongelmia

Vaikka viemäriputkien elinkaari vaihtelee mm. materiaalin mukaan, ei mikään viemäri säily täysin vahingoittumatta ajan saatossa – ei edes muoviviemäri. Etenkin PVC-muoviputkien kohdalla urea aiheuttaa muovin lasittumista. Käytännössä tämä tarkoittaa, että putki haurastuu ja altistuu vakaville vaurioille. Säännöllisen viemärihuollon avulla haurastuttavat aineet putkien sisäpinnassa voidaan poistaa, jolloin viemärin elinkaari pitenee. Tämän takia Ruotsissa on jo pitkään ollut tapana huoltaa viemäriputket 5-10 vuoden välein.

Huollot myös estävät viemäriputkistolle tyypillisiä ongelmia, kuten tukkeutumista. Tämän lisäksi viemärihuolto saattaa paljastaa piileviä vaaroja putkistossa ennen kuin mitään vakavaa ehtii tapahtua. Esimerkiksi erittäin pieniä halkeamia tai tiivistevaurioita voidaan huomata huollon jälkeen. Tämäntyyppiset vauriot voidaan nähdä viemärikameralla vasta putkien puhdistuksen jälkeen.

LVIturvalta kokonaisvaltaiset viemärihuollot

Viemäriremontin lailla myös viemärihuollon laatu vaihtelee toimijan mukaan. Me LVIturvalla panostamme laatuun ja luotettavaan lopputulokseen. Olemme saaneet kiitosta siitä, että suojaamme kodin asianmukaisesti ennen huoltotoimenpiteiden aloittamista. Itse viemäripesu suoritetaan aina räätälöidysti tilanteen mukaan, sillä eri menetelmät ja työvälineet sopivat eri tarkoituksiin. Viemärihuollon jälkeen annamme asiakkaalle videotallenteen viemäriputkista, jotta työn laadun voi todentaa itse. Meidän tekemässä huollossa on sekin hyvä puoli, että mikäli edellä mainittuja piileviä vaurioita löytyy, voimme tarjota samalla putkiston korjauspalvelua.

Tutustu ja tilaa Sujuva Viemärihuolto
Jaa artikkeli:

Aiheet

Mitä omakotiasujan tulisi tietää putkiremontista? Tilaa omakotiasujan uutiskirje ja saat oppaan maksutta.

Oppaasta selviää, mitä omakotitalon putkiremontti maksaa, miten minimoit talosi vesivahinkoriskin sekä 10 muuta hyödyllistä seikkaa.

Jätä sähköpostisi alle

Saat oppaan, kun tilaat uutiskirjeemme. Uutiskirje sisältää hyödyllistä tietoa omakotiasumisesta. Tilaus on helppo perua koska tahansa. Pidämme tietosi turvassa. Lue lisää rekisteriselosteesta

Aiheeseen liittyviä blogeja